Criterii utile pentru alegerea avocatului potrivit
15946
post-template-default,single,single-post,postid-15946,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

Criterii utile pentru alegerea avocatului potrivit

alegerea unui avocat

03 Noi Criterii utile pentru alegerea avocatului potrivit

Reputatia are un cuvant de spus

Desi majoritatea persoanelor mizeaza pe notorietate in momentul in care isi aleg avocatul, reputatia acestuia primeaza. Iar aici nu ne raportam doar la referintele pozitive pe care acestea le-a cules din randul clientilor satisfacuti, ci si opinia generala a colegilor sai de breasla. O persoana autorizata in care puteti avea incredere trebuie sa fie inscrisa in tabloul avocatilor, de cele mai multe ori acesta fiind un refugiu informativ pentru persoanele care doresc sa identifice autenticitatea unui cadru legal. Bineinteles, prezentarea datelor de contact pe un site de nisa reprezinta un avantaj in plus, tocmai pentru ca ofera potentialilor clienti un punct de plecare spre formarea unei viziuni actualizate a serviciilor prestate.

Postura si prezenta in societate sunt definitorii

Chiar daca aspectul fizic intruchipeaza un criteriu considerat adesea drept „superficial”, in acest domeniu de activitate lucrurile stau putin diferit. In primul rand, trebuie sa va ganditi la faptul ca avocatul reprezinta, in cele mai multe dintre cazuri, imaginea dumneavoastra in instanta. Pornind de la aceasta premisa tebuie sa fiti atenti la modul in care acesta se imbraca, la limbajul pe care il utilizeaza in comunicarea cotidiana, dar si la postura corporala. Desi comportamentul trebuie sa fie dominat de sentimentul de autoritate, ideal ar fi ca atitudinea sa nu fie nici pe departe una aroganta, ci binevoitoare.

Rabdarea reflectata in discutiile purtate

Inainte de a efectua alegerea finala acordati atentie modului in care evolueaza fiecare discutie. Fiti atenti la micile detalii pentru a putea identifica obiectiv daca persoana din fata dumneavoastra este cu adevarat dispusa va ajute sau daca onorariul este singurul aspect care prezinta interes. Pentru a verifica facil calmul avocatului trebuie sa ii puneti acestuia diverse intrebari la obiect, asta pentru a vedea cat de dispus este sa va ofere informatiile necesare, chiar daca dumneavoastra nu dispuneti de cunostintele necesare.

Sinceritatea si spiritul comunicativ

Mai mult ca sigur, imaginea avocatului perfect este completata de o fire sincera, dar si de o personalitate suficient de comunicativa, astfel incat sa va simtiti in largul dumneavoastra de fiecare data cand doriti sa aflati un detaliu despre caz. Desi nu este facil sa verificati sinceritatea avocatului, majoritatea criteriilor expuse in randurile anterioare ar trebui sa fie suficiente pentru a va forma o viziune de ansamblu. La acest aspect se adauga si faptul ca majoritatea avocatilor doresc sa isi pastreze reputatia greu castigata in acest domeniu competitiv si nu vor risca sa isi lase clientii de izbeliste, chiar daca asta implica rabdare, perseverenta, sinceritate si comunicare.

No Comments

Post A Comment